'Als directeur ben je zo goed als de mensen die voor je werken.'

Meer informatie

Vind je eerste klant in 5 stappen Een bedrijf oprichten is één ding, maar de echte uitdaging voor starters is om er vervolgens een stabiele en succesvolle onderneming van te maken. Het vinden van klanten en het uitbreiden van jouw netwerk is daarbij essentieel. De eerste maanden staat alles in het teken van de onderstaande 5 stappen.

  1. Zoeken naar de juiste doelgroep en beken kleur. Het bepalen van jouw doelgroep is een proces waarvoor geen duidelijke richtlijnen bestaan. Vooral wanneer je nieuwe producten en/of diensten op de markt wil zetten is het een zoektocht. Het helpt om inzichtelijk te hebben welke kleur je ben, anders gezegd je verkoopt niet alleen je producten en diensten maar ook jezelf. De kans dat daardoor klanten producten of diensten bij je afnemen, wordt enorm vergroot. Kleur bekennen doe je met een gedegen doelgroep onderzoek.

  2. Netwerk op meerdere manieren en bouw aan een mailbestand. Effectief netwerken staat voor het leggen van contacten met ondernemers en andere interessante contacten, waarbij je duidelijk maakt wie jij bent (en waarnaar je op zoek bent). Of liever gezegd: de producten of diensten die kunt bieden. Netwerken is dan ook één van de belangrijkste taken van een (startende) ondernemer. Gebruik maken van je zakelijke netwerk en vergroot daarmee de kans op opdrachten. Actief zijn op Social Media is belangrijk daarmee bereik je altijd nieuwe mensen en laat je jouw toegevoegde waarde zien.

  3. Besteed aandacht aan je zakelijke website en web content. Vergroot je vindbaarheid! Ongeacht welk business model je hanteert, een zakelijke website helpt je om je merk te vestigen. Maar ook om bekendheid te krijgen, je geloofwaardigheid en autoriteit vast te stellen. Jouw web content is de grootste waarde die jij je prospects en terugkerende bezoekers kunt bieden. Elke keer wanneer er een nieuwe bezoeker op je site komt, is hij op zoek naar één ding: informatie. Content is jouw meest waardevolle informatie.

  4. Word een expert in acquisitie, werk aan jouw gunfactor. Niet alleen in de directe verkoop. De gunfactor begint al bij de allereerste kennismaking met jouw bedrijf (via de website, brochure, direct mailingen, etc.). Ziet dat er betrouwbaar uit én heb jij de perfecte oplossing die naadloos aansluit bij de klantbehoefte van jouw doelgroep? Dan ben je op de goede weg je gunfactor te verhogen!

  5. Investeer in relaties, blijf in contact met jouw opdrachtgevers en partners. Lange termijnrelaties zijn belangrijk. Mensen doen zaken met mensen. Door de opkomst van internet is een concurrent met lagere prijzen snel gevonden, maar persoonlijke aandacht is voor veel mensen toch nog steeds doorslaggevend bij het zakendoen.

 

onze referenties

Luc Heyerick Managing Director Hama France & Hama-Agami NV

Hans ontwikkelde voor ons een businessplan voor de Nederlandse markt en begeleidde ons bij de implementatie, maar stond ook in voor de praktische communicatie richting onze strategische partners. Zijn inbreng was niet enkel gebaseerd op lange termijn denken, maar hield ook een concrete dag aan dag invulling in.

Peter Van Den Bossche Vice President Finance & Operations FR, BE, NL & UK

Hans zorgde door zijn uitermate professionele en pragmatische aanpak voor rust en orde in ons reorganisatieproject. Er werd een herstructureringsplan doorgevoerd, waarbij hij rekening hield met zowel de budgettaire alsook de menselijke aspecten.

Jeroen Veerman Partner en Directeur

Hans komt met doordachte oplossingen die niet 13 in een dozijn zijn. Hij structureert en biedt hulp om de zaken helder in beeld te krijgen.

Ton Coffeng Directeur eigenaar

Ik heb Hans leren kennen als intelligent, doeltreffend en efficiënt in het halen van onze targets en doelstellingen. Hij is persoonlijk betrokken en heeft ook oog voor het menselijke in een organisatie. Hij maakt je bewust dat stilstand achteruitgang is.

wilt u een vrijblijvend
gesprek aanvragen?